Dr. Bátfai László honlapja
Master Practitioner of NLP
 
 
Látogatók száma:
BEMUTATKOZÁS, ELÉRHETŐSÉG
FOGÁSZAT/
SZÁJSEBÉSZET
COACHING/
SZEMÉLYISÉG FEJLESZTÉS
TA, NLP SIMONTON TRÉNING  ENGLISH  
TA és NLP

Ezek a betűszavak olyan személyiségfejlesztő módszereket takarnak, melyek mára mind a piaci, mind mindennapi körülmények között bebizonyították hatékonyságukat. Természetesen e kettő csak kiragadott, ám meghatározó elem a módszerek sorában. Közös jellemzőjük a pozitív szemlélet, a cimkék kerülése. A Simonton tréning egy eredetileg speciálisan daganatos betegeknek  kidolgozott életerő megőrző, a gyógyulást a lelki folyamatok révén támogató és stressz kezelő módszer. A lap alján található hivatkozásokon ezekről a módszerekről bővebben olvashat. ***

Személyiségünket alapvetően meghatározzák azok az értékítéletek, melyek a legkorábbi gyermekkori élményekre, környezetünkre, annak visszajelzéseire épülnek. Az ahogyan viszonyultak hozzánk csecsemő korunktól, amilyen visszajelzéseket kaptunk (eleinte még ösztönös) cselekedeteinkre, az a mai életünkben is megnyilvánul. Bármennyire is hihetetlen, ez alapvetően sorsunkat határozza meg, mert cselekedeteinket, terveinket kora gyermekkorban meghozott (önmagunkra és a világra vonatkozó) értékítéleteink, "döntéseink" akár egész életünkben befolyásolhatják mélyen bevésődött törvényekként. A tranzakció analízis (mint tudomány, mint személyiség fejlesztő módszer, a pszichológia egyik kognitív ága) ezzel foglalkozik. Megalkotója Eric Berne alapvetően megváltoztatta a pszichológia személyiségről alkotott szemléletét. Jelenleg a HATA hivatalos (a Bolognai Folyamatban akkreditált) TA tanfolyamának haladó szakaszát végzem, CTA vizsgára készülök.

Mindennapi döntéseinket, viselkedésünket a környezetünkből származó aktuális információk és az adott dologgal kapcsolatos emlékképeink, konkrétabban az ezek által kiváltott érzelmek  együttesen befolyásolják. Tágabb értelemben a környezetből érkező, a tudatalattinkat befolyásoló információkat (zene, képek hangok, mondatok, érzések, illatok stb.) nevezhetjük szuggesztív behatásoknak. Mivel ezek döntésinket alapvetően is befolyásolhatják nem árt némelykor ezekkel a hatásokkal tudatosan is foglalkozni. Az NLP (neurolingvisztikus programozás) mintegy 30 éve kialakult személyiség építő módszere alapvetően ezen (ön)szuggesztív hatásokat használja fel. Az NLP-t sikeres emberek, azok sikerre vezető módszereinek tanulmányozása révén alkotta meg Richard Bandler és John Grinder.

NLP Master Practitioner képzettségem van, bizonyítványaimat Richard Bandler személyes aláírásával ellenjegyezte. Tréner képzésem folyamatban van.

A Simonton tréning módszert Dr. Hermann István pszichiátertől tanultam, aki a módszer magyarországi úttörője és egyben a "The society of Neuro-Linguistic ProgrammingTM"  licenced trénere is.

Az alábbi menüpontokbanban rövid összefoglalást olvashat a tranzakció analízisről (TA) és a Neurolingvisztikus programozásról (NLP).A Tranzakció Analízist (TA)
megtalálja itt. 


A Neurolingvisztikus programozást (NLP)
megtalálja itt.  


A SIMONTON tréninget 
megtalálja itt.


*** Fontos megjegyeznem, hogy ezen módszerek nem tartoznak semmiféle filozófiai irányzat vagy vallás kötelékébe, nem tartalmaznak misztikus elemeket.
Mindegyik tudományos alapokra épül és a hivatalos tudományos élet által elfogadott módszer.
           E-mail: drbatfai@gmail.com               Tel.: +36 30 55 30 150
.


Copyright @ drbatfai.com  2008