Dr. Bátfai László honlapja
 
   
Látogatók száma:
BEMUTATKOZÁS, ELÉRHETŐSÉG
FOGÁSZAT/
SZÁJSEBÉSZET
COACHING/
SZEMÉLYISÉG FEJLESZTÉS

TA, NLP SIMONTON TRÉNING
 ENGLISH  


   Simonton tréning: egészségmegőrző,  gyógyulást segítő, stresszkezelő módszer.
   (egészségeseknek is !)

   Rövid ismertető:

   A Simonton módszert Carl és Stephanie Simonton (onkológus-radiológus és pszichoterapeuta) dolgozta ki eredetileg daganatos betegek részére.
   Lényege, hogy szervezetünk egészséges működését, védekező képességét, gyógyulását a lehető legjobban támogassuk tudatos és tudattalan gondolkodásmódunkkal. A szerzők daganatos betegek gyógyítása kapcsán lettek híresek, de módszerük jól használható minden testi betegség kiegészítő terápiájaként valamint stresszkezelésre, egészségmegőrzésre, mivel gondolkodásunkat ez irányban átalakítja..
   Az eljárás lényegét megvílágithatja egy példa: Ha a stress fokozza a gyomorsav elválasztást és gyomorfekélyhez vezet, ha szívpanaszokat okoz vagy ha hozzájárul ahhoz, hogy egy herpesz vagy afta megjelenjen, akkor nyilvánvaló, hogy gondolataink és a szervezetünk akaratlan működése közt is összefüggés van.
Az egyén érdekét nem szolgáló döntések krónikus stresszhez vezetnek, ilymódon folyamatos energia emésztő készenléti állapotot tartanak fenn. Ha vannak "rossz" gondolatok akkor nyilván  kialakítható egy olyan gondolkodási struktúra, döntési rutin, mely segít megőrizni a szervezet erőforrásait, ilymódon segíti a gördülékeny működést (támogatja a gyógyulási folyamatokat,immunrendszert, keringést stb). 
    A  Simonton módszer egy lényegében egyszerű és következetes tudatos döntési rutin elsajátítása mellett egy hatékony relaxációs módszer és speciális imaginációk (gondolati képalkotás) révén lehetőséget ad az életerővel való gazdálkodásra (ennek minden misztikum nélküli orvosi értelmében) és megfelelő mélységű elsajátítás után bizonyos szintű kontroll megszerzésére az egészségmegőrző, gyógyító folyamatok felett.
    A szerzők eredeti könyvének címe: "Getting well again". Magyarul sajnos szabadon fordították: " A gyógyító képzelet" címen jelent meg. A magyar cím ilyen értelemben hamis, mert nem képzeletről, hanem a fent leírtak vonatkozásában megszerzett önismeretről és kontrollról van szó. Természetesen a módszer nem csodaszer, de az biztosan elmondható, hogy az életminőséget nagymértékben javíthatja, a folyamatos stresst és a hozzá kapcsolódó (fent példaként is hozott) negatív testi működéseket és a sorsnak való kiszolgáltatottság érzést nagymértékben csökkenti úgy beteg, mint egészséges embereknél.

A Simonton módszer nem helyettesíti a kifejlődött súlyos (pl. daganatos) betegségek orvosi kezelését !

A tréning  ötször 3 órás az alábbi időbeosztás szerint.  
Az öt alkalom egybefüggő rendszert alkot, önmagukban az egyes napok anyaga csak nagyon korlátozottan hasznosítható, ezért a folyamatos részvétel nagyon fontos. Az egyes alkalmak vegyesen tartalmaznak elméleti és sajátélményű gyakorlati részeket. 
Az intelektuális részvétel mellett nagyon fontos az, hogy a  Simonton módszert a gyakorlatban lehet elsajátítani.

Az egyén szokásainak megváltoztatásához szükséges a kontrollt adó környezetben szerzett  saját tapasztalat, ezért bármennyi tanulás sem helyettesíti a támogató környezet által visszatükrözött saját élményt.

Részletes tematika  (klikk)

A következő tanfolyam időpontjai:  SZERVEZÉS ALATT

 

Jelentkezni lehet:

E-mail: drbatfai@gmail.com
 
Telefonon:     06/30-5530150


Jelentkezési lap itt tölthető le (klikk)


A mellékelt jelentkezési lapot kérem kitöltve visszaküldeni vagy személyesen eljuttatni.Irodalom: (Elolvasása a tanfolyamhoz nem szükséges)
Simonton és mtsai.:  A gyógyító képzelet (Belső erőforrásaink a rák ellen)
Kiadó: Egészségforrás AlapítványOlvasható könyv (link):
Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak (1), Terebess Ázsia E-Tár

Marlo Morgan: Vidd hírét az Igazaknak (2), Terebess Ázsia E-Tár

Igaz-e vagy sem, minden esetre elgondolkodtató!

Ősi értékrend - egy amerikai orvosnő nem mindennapi és elgondolkodtató élménybeszámolója az ausztrál őslakosokkal hagyományos körülményeik között eltöltött heteiről .


           E-mail: drbatfai@gmail.com               Tel.: +36 30 55 30 150


Copyright @ drbatfai.com 2008